Friday, November 5, 2010

The Rice harvest / De rijstoogst

Rice is the main part of the Japanese diet.  Here, it is grown on every spot, corner, nook and cranny where there is some room.  A swamp plant, rice enjoys wet roots and a lot of sun on its green leaves.
Rice is mostly an annual plant, so the harvest has begun.  A while ago, the rice plants were cut and put in bushles on stakes to dry.  This you see here:

Rijst is het belangrijkste deel van ieder Japans maal.  Hier plant men rijst in ieder hoekje, plekje of stukje waar er nog plaats is.  Als moerasplant, heeft rijst het liefst natte wortels en veel zon op zijn groene bladeren. Omdat rijst grotendeels een jaarlijkse plant is, is het nu tijd voor de oogst.  Een tijdje geleden heeft men de rijst gemaaid, verzameld op hopen en opgestoken om te drogen.  Dat zien jullie op deze foto:

After the rice plants have dried enough, the grains of rice are removed, usually mechanically.  That's what the little machine in the next picture does!  The rice is put in bags.

Nadat de rijstplanten genoeg gedroogd zijn, worden de rijstkorrels eruit gehaald, meestal met een machine.  Daarvoor dient de machine op de volgende foto, die ineens de rijst in zakken steekt.


The dried stuff is usually set on fire and plowed under with the remaining rice stumps.
De overblijvende droge stof wordt meestal opgestookt en ondergeploegd, samen met de rijstwortels.

1 comment:

Anonymous said...

Lijkt ook nog veel handwerk om de rijst te oogsten...