Friday, November 12, 2010

Do they know it's Christmas time at all?

Here, they certainly do already!

Hier kunt ge der al niet meer naast kijken dat het binnenkort Kerstmis is!




3 comments:

Anonymous said...

Ze houden kennelijk daar van blauwe kerstversiering! Ma

Nonkel Ludo said...

Beste Sam,

Do they know what Christianity is at all ? De platte commercie kennen ze natuurlijk overal en in Japan al helemaal neem ik aan.

Ik vermoed dat veel mensen daar niet meer godsdienstig zijn ? En als ze het wel zijn, zijn het dan niet overwegend zenboedhisten of taoisten of confucianisten of zoiets ?

Anonymous said...

De belangrijktste religies hier zijn Shin To en Boeddhisme.

De meeste mensen zien dat echter meer als een traditie dan iets anders. Shin To heeft ook geen Bijbel of zoiets, dus leent zich daartoe.

Het is wel zo dat tradities hier heel sterk zijn en vele normen en waarden in zich herbergen. Het lijkt bijna alsof de tradities (samen met de normen en waarden) belangrijker zijn dan de wet.

Iedereen houdt hier zich grotendeels toch aan de wet, maar dat soort "minimalisme" is niet wat aanleiding geeft tot deze maatschappij: het motto "the needs of the group outweigh the needs of the individual" lijkt hier centraal te staan, zelfs al is dat nergens in de wet geschreven.

Er is hier weinig plaats voor egoisme/individualisme/ego om de maatschappij leefbaar te houden.
Een ware verademing.

De platte commercie is een bijproduct van de Amerikaanse invloed en de economische groei van de jaren tachtig. Men ziet deze enkel geconcentreerd in bepaalde kleine delen van de steden.